+38 (095) 559-37-13 Задати питання
Категории

Технологія укладання штучної трави (основні правила).

03.02.2021

Загальна технологія укладання штучної трави.

Штучна трава - універсальне рулонне покриття, її укладку можна робити як в приміщеннях, так і на відкритому повітрі. Для використання штучної трави на відкритих майданчиках необхідно підготувати стійку поверхню, яка не дозволить готовому покриттю деформуватися, значно збільшить термін його служби і полегшить догляд за готовим покриттям. У такому способі укладання і присутній основна відмінність штучної трави від декоративної (ландшафтної) трави. Для декоративного покриття не має значення стан підстави, на яке буде відбуватися укладання. Спортивна штучна трава, потребує серйозної роботи з укладання. Основні вимоги в даному випадку пред'являються до основи ділянки, де буде відбуватися укладання. Для укладання штучної трави в приміщенні, також варто дотримуватися деякі вимоги. В основному ці вимоги знову ж стосуються підстави. Ідеальним варіантом для підстави є просте дерев'яне покриття, ретельно відшліфоване. Шліфування проводиться для того, щоб не було на поверхні шорсткостей, які можуть помітно знизити довговічність штучної трави. На завершальному етапі буде використовуватися засипка, яка дозволятиме регулювати покриття по висоті і довжині волокон, що в першу чергу впливає на відскок м'яча. Для засипки штучної трави використовують пісок і гумову крихту (гранулят).

Спортивну штучну траву краще не пробувати укладати самостійно - нехай цим займаються фахівці, або ж Ви можете скористатися послугою ШЕФ-монтажу.

Етапи укладання штучної трави

искусственная трава цена укладка УкраинаПідготовка ґрунтової бази під покриття зі штучної трави Підготовка підстави (Крок №1). Для початку потрібно вирівняти ґрунт, щоб він був без будь-яких тріщин і скосів, сміття, каміння і так далі. Укладати даний матеріал (синтетичний газон) можна і на бетонну основу, наприклад, на балконі, або на підготовлений ґрунт на вулиці. Потім поле засипається кварцовим піском і потім пошарово іншими водопроникними матеріалами, такими як щебінь, гравій або суміш мінеральних речовин. При необхідності, додатковий дренаж здійснюється за допомогою дренажних труб. Останній шар підстави є сумішшю гравію дрібної фракції або особливу суміш дрібного гравію і гуми. Поверхня ущільнюється, поки вона не буде гладкою і рівною.

искусственная трава цена укладка УкраинаПристрій розділяє шару (укладання розділового мату) (Крок №2). Геотекстиль допоможе забезпечити рівномірний розподіл навантаження. Штучний газон - рулонне покриття (спортивне та / або декоративне). Пропонуємо широкий асортимент штучного газону: спортивний, декоративний, фібрильованої, монофіламентний, змішаний, засипний. Для додання додаткової амортизації можна укласти мати з пористої гуми.

Укладання рулонів штучної трави (Шаг№3).

Кожен рулон штучної трави розміщується на поверхні відповідно до плану укладання. Дуже важливий етап при влаштуванні покриття зі штучної трави.

!!!! Укладання покриття великої площі повинна проводиться кваліфікованими фахівцями.

Склеювання швів рулонів штучної трави (Крок №4).

Після розкочування рулонів штучного газону, шви вирівнюються, підрізають і склеюються за допомогою спеціальної стрічки для склеювання швів і двокомпонентного клею для штучної трави.

Розкрий ( «нанесення») ліній розмітки (Крок №5).

При укладанні штучної трави в якості покриття для спортивних ігор: футбольне поле, волейбольний майданчик, тенісний корт - розмітка може вшивається, при цьому використовується штучна трава такий-же моделі як і основне поле, проте, іншого кольору (біла, жовта, червона .. .штучна трава заданої шириною розмічальної лінії).

искусственная трава цена укладка УкраинаІноді частина ігрових ліній (уздовж або поперек рулонів) виготовлені вже в процесі виробництва штучної трави. Інші лінії і розмітка викроюються і вклеюються під час монтажу зі штучної трави того ж типу і з тієї ж висотою ворсу, але іншого кольору. При влаштуванні покриттів для дитячих майданчиків зі штучної трави можна викроювати різні візерунки і малюнки. В даному випадку, часто використовується трава не тільки різних колірних відтінків, але і фактур.

Внесення наповнювачів, засипка штучного газону (Крок №6).

Залежно від типу штучної трави і / або виду спорту, для якого поле призначене, покриття засипається або кварцовим піском, або піском і гумовою крихтою (гранулятом). Засипка і її розподіл по поверхні точно і акуратно проводиться спеціальними машинами.

Укладання штучної трави здійснюється тільки в суху погоду; рівномірно розподіляються гранули по покриттю; штучна трава прочісується спеціальним інструментом.


Підготовка грунта під покриття зі штучної трави (найпростіший варіант для невеликого майданчика): (рекомендований ухил 0,5-0,6%), рівність поля - ± 10 мм вище або нижче 3-метрової рейки в будь-якому напрямку; Розробка та вивезення грунту у відвал автогрейдером і автонавантажувачем; попереднє планування грунту автогрейдером і автонавантажувачем; накочення грунту до ущільнення 350-450 кгс / см2; обробка грунту хімічними реагентами - санація ґрунту; - чистове планування ущільненого грунту планувальником з лазерним управлінням або планування грунту вручну. Пристрій (нарізка) дренажних каналів (канав), укладання дренажного трубопроводу діаметром 100 мм (туба дренажна пластикова). Укладання водопроникної мембрани. Укладання і ущільнення піску шарами загальною товщиною 100 мм. Укладання і ущільнення щебеню гранітного фракції 20-40 мм шарами 250 мм загальною товщиною. Укладання і ущільнення гранітного відсіву (фракція 2-5 мм) товщиною шару 150 мм. Установка бортових каменів.

Штучна трава - рулонний покривний матеріал, який має дуже великий асортимент (види, категорії, практичне призначення, вид і висота ворсу і т. Д.) І широке застосування. Історія використання штучної трави налічує вже понад 50 років. За цей час технології виробництва цього продукту, фактично, змінили його до невпізнання: сучасні зразки синтетичного газону зовні виглядають як натуральна трава. Штучна трава найчастіше буває декоративної і спортивної. Спортивне призначення: професійні футбольні поля, поля для міні-футболу, майданчики для гри волейбол, великий теніс, гольф, хокей на траві, баскетбол, бадмінтон, регбі, мульти-спортивні (універсальні) майданчики, шкільні стадіони, дитячі ігрові майданчики і спортивні містечка . Декоративне застосування штучної трави: галявини, прибудинкові території, тераси, балкони, ігрові майданчики, зони відпочинку, декоративні елементи і т.д.

Існує так само і промислово-цивільне застосування штучного газону (аеропорти, вертолітні і заводські майданчики, трамвайні полотна і т. Д.), Але це окремі види газонів, до яких пред'являються особливі вимоги зносостійкості і міцності.





← Бігові доріжки. Вимоги до основи. Спортивні покриття. Наші об'єкти. →